Dupa o istorie de succes de peste 100 de ani, Gretsch-Unitas este unul dintre furnizorii de frunte in domeniul tehnologiei ferestrelor si usilor, sistemelor de acces automate si sistemelor de management al cladirilor. La noi gasiti nu numai un sortiment complet, pornind de la feroneria de ferestre pentru locuinte unifamiliale si terminand cu sisteme de management al cladirii.

Grupul Gretsch-Unitas este format din mai mult de 50 de companii de productie si vanzare in 35 de tari. Prin brandurile internationale de top GU (feronerie arhitecturala), BKS (sisteme de inchidere si incuiere) si FERCO (feronerie arhitecturala), grupul ofera „Tehnologie de securitate pentru dumneavoastra”.

In cadrul diviziilor sale de tehnologie pentru usi si respectiv pentru ferestre, sisteme de acces automate si sisteme de management al cladirilor, grupul produce si distribuie circa 30.000 de articole care pot fi usor combinate intre ele. Avand aproximativ 3.700 de angajati si o traditie de peste un secol, Grupul GU produce nu numai articole individuale, ci si solutii personalizate complete pentru proiecte de mare anvergura. Impreuna cu arhitectii, proiectantii si producatorii de profile faurim o imbinare armonioasa intre arhitectura vizionara si tehnica inovatoare.

Astazi, de conducerea intreprinderii de familie fondate in anul 1907 de Viktor Gretsch se ocupa fratii Julius si Michael von Resch.

In anii ’20 si la inceputul anilor ’30, intreprinderea pune la punct peste 120 de patente si isi distribuie produsele in intreaga Europa. Dupa o perioada dificila, firma reuseste o revenire de succes odata cu mutarea sediului de la Stuttgart la Ditzingen. La mijlocul anilor ’70, firma se extinde la statutul de grup: mai intai prin achizitia celui mai mare producator francez de feronerie de constructii FERCO, mai tarziu prin preluarea brandului BKS – lider in sectorul broastelor – si prin infiintarea propriei retele de furnizori de servicii.

In felul acesta ia fiinta un grup puternic cu o oferta de inalta calitate de produse si servicii compatibile in domeniile tehnologiei pentru ferestre si usi, sistemelor de acces si managementului cladirilor.