DESCRIERE GENERALA

SGG PLANITHERM® ULTRA N (LOW-E) este o sticla cu depunere, principala sa caracteristica fiind emisivitatea deosebit de redusa. Produsul vine în completarea gamei PLANITHERM®, având un coeficient U de 1,1W/(m2K)*, iar din punct de vedere estetic un aspect neutru. *conf DIN EN 410

AVANTAJE

Prin aspectul estetic deosebit si prin capacitatea superioara de izolare, SGG PLANITHERM® ULTRA N ofera solutii de ultima generatie pentru constructii.

 • izolare termica sporita: dublul vitraj realizat cu SGG PLANITHERM® ULTRA N poate oferi o izolare termica de pâna la 3 ori mai mare comparativ cu alte tipuri de vitraje.
 • efect optic neutru din punct de vedere al culorilor, datorita transparentei unice a sticlei ferestrei.
 • luminozitate si recuperarea caldurii prin utilizarea mai eficienta a luminii si caldurii soarelui.
 • scaderea drastica a costurilor pentru încalzirea prin stoparea masiva a pierderilor de caldura.
 • reducerea emisiilor de CO2 prin folosirea la încalzirea locuintei a unui numar mai mic de combustibili fosili.
 • confort sporit, efect al distributiei uniforme a caldurii în spatiu.
 • utilizarea optima a suprafetei de locuit prin eliminarea zonelor reci din dreptul ferestrei.
 • lipsa apei de condens pe suprafata din interior, rezultat al temperaturii ridicate la suprafata geamului.
 • combinare perfecta cu toate tipurile de tâmplarie existente: PVC, lemn, aluminiu sau mixt.

UTILIZARI

Datorita capacitatii sale de izolare termica excelenta, SGG PLANITHERM® ULTRA N este adecvată atât pentru constructii noi cât si pentru diverse lucrari de renovare:

 • cladiri unifamiliale si multifamiliale;
 • cladiri de birouri si cladiri publice;
 • ferestre;
 • usi cu sticla;
 • sere;
 • fatade;

BENEFICIILE CONSUMATORULUI FINAL

Economii de energie obtinute prin înlocuirea ferestrelor vechi cu altele mai performante [KWh/an]

  Exemplu:

 • Prin înlocuirea unui vitraj simplu cu sticla clara cu un vitraj dublu realizat cu SGG PLANITHERM® ULTRA N si SGG PLANILUX® se vor economisi pe perioada unui an aproximativ 3340 KWh.
 • Înlocuind un vitraj dublu cu sticla clara cu un vitraj dublu realizat cu SGG PLANITHERM® ULTRA N si SGGPLANILUX®, obtinem o economie de 1150 Kwh.

Calculul are la baza consumul pentru un apartament de 3 camere, circa 64 mp cu o suprafata vitrata de 7.7 mp.Temperatura în interior: +20° Celsius.
Se considera în fiecare camera o singura persoana si câte un aparat electrocasnic. Ventilatia aerului: 3,5 l/s. Calculele sunt efectuate cu ajutorul programului PARASOL. Marja de eroare este de maxim 10%.

INSTRUCTIUNI DE PROCESARE

 • SGG PLANITHERM® ULTRA N trebuie montat numai în vitraje duble. Coating-ul se pozitioneaza în general pe fata 3 dar poate fi pus si pe fata 2, fara a afecta valoarea factorului U. Se pot percepe diferente semnificative în functie de fata de pozitionare. De aceea este important sa se pastreze pe tot parcursul lucrarii aceeasi pozitionare a coating-ului. Va rugam sa ne contactati pentru a afla instructiunile complete de montaj si manipulare.

GAMA

Sticla securizata/calita:
Produsul SGG PLANITHERM® ULTRA N poate fi utilizat securizat/calit sau necalit, în functie de cerintele lucrarilor.

Sticla laminata:
Produsele din gama SGG PLANITHERM® ULTRA N sunt disponibile în varianta laminata, în compozitiile obisnuite, obtinându-se un geam stratificat acustic si de securitate.
Stratul intercalar poate fi un film PVB clasic (pentru gama SGG STADIP® si SGG STADIP® PROTECT) sau un film PVB acustic (gama SGG STADIP® SILENCE).

COMBINATIA DE PRODUSE

SGG PLANITHERM® ULTRA N poate combina cu alte tipuri de sticla speciala marca Saint-Gobain Glass, oferind multiple solutii de performanta, adaptate oricarei situatii.

Control solar
Gama SGG COOL-LITE® permite extinderea controlului solar. Sticla este special conceputa pentru a reduce cantitatea de caldura solara patrunsa în încapere iar aparatele pentru aer conditionat vor avea un grad minim de utilizare.

Vitraj cu autocuratare
SGG BIOCLEAN® poate fi atasat fetei exterioare a vitrajului, cu functia de autocuratare. Murdaria este îndepartata prin actiunea combinata a razelor UV si a ploii. Avantajele majore constau în scaderea cheltuielilor pentru curatare si în pastrarea curata a suprafetei de sticla pentru o perioada îndelungata de timp.

Siguranta si securitate
SGG PLANITHERM® ULTRA N poate fi laminat, cu performante similare tipurilor SGG STADIP® si SGG STADIP® PROTECT. Depunerea se pozitioneaza întotdeauna pe fata exterioara a sticlei laminate.

Izolare acustica
SGG STADIP® SILENCE este un geam laminat cu un film de PVB SILENCE. Absoarbe zgomotul exterior dar ofera si siguranta si securitatea caracteristice sticlei laminate.

Decorativ
Prin asamblarea cu o sticla din gama SGG DESIGN® se îmbina functia decorativa cu cea de izolare termica.

NORME SI REGLEMENTARI

 • Dublul vitraj în care este incorporat SGG PLANITHERM® ULTRA N permite ferestrelor cu rama respectarea reglementarilor termice în vigoare.
 • Sticla cu depunere din gama SGG PLANITHERM® ULTRA N raspunde cerintelor clasei C a standardului european EN 1096 si are marcajul CE.