Sticla

La Vasile PVC

Sticla

Prelucrăm și producem o gamă completă de geam termoizolant dublu sau triplu (termopan sau tripan) cu dimensiuni cuprinse între 14 și 52 mm alcătuit din sticlă float clară, sticlă cu proprietăți termoizolatoare LOW-e, sticlă cu control solar, sticlă reflexivă, sticlă sablată simplă sau cu diverse modele si sticlă ornamentală. Pentru diverse aplicații arhitecturale furnizăm produse din sticlă securizată.  

Sticla LOW-E este obţinută din sticlă float la care se aplică un strat foarte fin şi transparent de materiale de origine metalică pe suprafaţa unei sticle clare.

Grosimea pachetului de geam poate varia de la 14 la 60 mm (in functie de tipul de profil folosit la realizarea tamplariei) şi poate fi alcătuit din două sau trei foi de sticlă.

Avantaje pentru clientul final: economii pe factura de încălzire, un mai bun confort termic în jurul ferestrelor, aparenţă neutră, permite trecerea unui maximum de lumină şi energie solară.

Sticla 4S EVOLUTION este o sticlă cu depunere Low E şi cu Control Solar.

Folosind geamul cu control solar te bucuri de temperatura perfectă şi lumina ideală indiferent de anotimp. Funcţia de confort iarnă-vară menţine o atmosferă plăcută tot timpul anului, iar reflexivitatea asigură un nivel confortabil de intimitate. Caracteristicile tehnice permit utilizarea produsului atât în sectorul rezidenţial (locuinţe individuale, blocuri de locuinţe) cât şi în cel nerezidenţial (clădiri de birouri, hoteluri şi restaurante, centre comerciale, şcoli).

În sezonul cald, datorită funcţiei sale de control solar geamul cu control solar reflectă de două ori mai multă energie solară decât un vitraj dublu obişnuit, fără a mai fi nevoie de o protecţie solară suplimentară. O temperatură ideală – confortul şi răcoarea sunt asigurate chiar şi în zilele caniculare. Costuri de climatizare mai mici – limitarea cantităţii de energie solară care pătrunde în casă diminuează nevoia de utilizare a aerului condiţionat.

În sezonul rece, vitrajul cu sticlă cu control solar oferă o izolaţie de 3 ori mai mare decât cea a unui vitraj dublu obişnuit, avantajele fiind evidente: se diminuează pierderile de căldură şi se reduce semnificativ zona rece de disconfort din apropierea ferestrelor, se realizează o izolare termică eficientă ceea ce înseamnă un consum redus de energie.

Asamblat în dublu vitraj oferă izolaţie termică îmbunătăţită şi în acelaşi timp, control solar şi nivel ridicat de transmisie a luminii.

Asamblat in triplu vitraj duce toate avantajele de mai sus la maximum.

Duble proprietăţi:

Izolare termică : reflecta radiaţia infraroşie cu mare lungime de unda – căldura
Control solar: reflecta o mare parte a energiei solare incidente.
Design: un aspect deosebit, neutru, cu o reflexie eleganta.

STICLA ORNAMENT este tipul de geam ce are o textură imprimată pe suprafaţa lui. Disponibil într-o paletă largă de modele şi culori, oferă infinite stiluri şi variante. O foaie de geam clar sau colorat este trecut printre doi cilindri care îi imprimă un ornament în relief, obţinându-se un finisaj durabil.

Geamul termopan cu sticlă ornamentală se realizează într-o multitudine de variante (sticla ornament poate fi de diferite modele şi culori, iar a doua foaie din pachetul de geam termoizolant poate fi clară, reflexivă, antiefracţie, low-E).

Geamurile termopan cu sprosuri interioare conferă un aspect deosebit locuinţei, prin geometria variată creată, ca şi prin tipul sprosurilor. Acestea au culori şi lăţimi diferite, astfel: aurii, albe, nuanţe lemn.

 

STICLA ANTIEFRACTIE reprezintă o combinaţie de două sau mai multe foi de sticlă asamblate prin intermediul uneia sau mai multor folii PVB (butirat de polivinil), sau răşină de diferite grosimi. În funcţie de grosimea foilor de sticlă şi numărul de straturi de lipire, rezultă gradul de protecţie (rănire la spargere, efracţie, antiglonţ, antiexplozie).

Importanţa riscului şi normativele determină nivelul de protecţie care trebuie

STICLA SABLATA reprezinta un tip de sticla care are un aspect inghetat si mat care se obtine cu ajutorul unui nisip suflat cu o anumita presiune. Sticla sablata cu variate modele decorative reprezinta alternativa cea mai rentabila si poate inlocui cu succes gravarea, care este considerabil mai costisitoare. Modelele obtinute prin sablare pot fi ulterior colorate si astfel se pot obtine veritabile opera de arta. Exista putine restrictii atunci cand vorbim despre modelele care pot fi prezente pe sticla sablata, se pot crea variate texturi ori imagini care sunt deja in mintea clientului.

Sticla sablata se foloseste pentru decorarea usilor de interior, a ferestrelor si oglinzilor, dar si pentru usile cabinelor de dus, a celor de mobilier ori chiar a vitrinelor. Acest tip de sticla aduce un plus de lumina si caldura in incaperile in care razele soarelui patrund mai greu si de aceea se bucura de o mare popularitate. O intalnim adesea in cabinetele medicale ori in anumite bai, unde poate inlocui cu succes monotonele si deja inesteticele perdele. De altfel, daca alegem sa sablam o oglinda atat pe partea dorsala, cat si pe cea care reflecta, vom obtine compozitii inedite. Daca insa sablarea este facuta doar pe partea din fata, reflectia va amplifica impactul compozitiei. Atat sticla sablata colorata cat si vitraliul confectionat din aceasta nu sufera in urma actiunilor razelor ultraviolete. Sablarea cunoaste diferite grade, de la mat mai intens sau la usor, uniform ori neregulat si astfel se pot realiza diverse modele mai mult sau mai putin sofisticate.